Всички градове
(299)
(0)
Регистрация
Комплект 6 бр кинезио ленти
Купи
6.00 лв.
Купи!
Купи за подарък
Стойност
12.00 лв.
Отстъпка
50%
Спести
6.00 лв.
Купувач: 34 Ваучери
Оставащи

Кинезио ленти
Не ограничават движенията. Леки, дишащи и водоустойчиви, без латекс. Подходящи за китка, коляно и гръб.
Самозалепващи ленти, предварително нарязани и готови за употреба. Прилагат се върху мускулите и ставите. Хипоалергични, не ограничават движенията, с водоустойчиво покритие, лесни за приложение. Всяка лента може да се носи 24 часа и осигурява облекчение до 3 дни.

- 6 броя в опаковка
- Размери: 5 x 15 см
- Цвят: Получавате 3 сини и 3 розови ленти

Какво представлява кинезиотейпингът и на какъв принцип действа?
Това е метод, използващ самозалепващи ленти от естествен материал, които се поставят върху кожата и спомагат за естественото възстановяване на тялото.
Самите ленти са проектирани така, че са с подобна дебелина и еластичност като човешката кожа(130-140%) и копират нейните естествени свойства. Кинезио лентите са направени от водоустойчива и дишаща материя, като в зависимост от двигателната активност могат да се задържат от 3-5 дни върху кожата.

Действието на кинезиотейпинга е свързано с начина на залепване върху кожата, като той едновременно дава допълнителна стабилност и подпомага лимфотока и оздравителните процеси. Стабилността, която кинезиотейпингът дава е чрез подпомагане на работата на слабите или травмирани мускули и сухожилия, без да ограничава обема на движение. Също така, чрез издърпването на кожата над мускула се подпомага нормалния лимфоток, намалява се отока, болката и се съкращава възстановителния период след травма.

Принципа на действие на кинезиотейпинга е свързан с възстановяване и подпомагане баланса на мускулатурата и циркулацията по един естествен за организма начин. Ефекти от използването на кинезиотейпинг подпомагане на слабите и уморени мускули улесняване на мускулната и сухожилна дейност намаляване на отока намаляване на болката подобряване на лимфния и венозния поток подобряване на кръвообращението и ускоряване на възстановителните процеси

Методика и начин на приложение на кинезиотейпинг

Кинезио лентите са с различен размер, форма и цвят. Цветът не е свързан с различни свойства на лентата, а по-скоро с теорията за психическото въздействие на цветовете. Използват се ленти с различна широчина, дължина и форма. Тези с формата на "I" се използват при къси мускули и места с права форма, с формата на "Y" за двуглави мускули или места около става, а "X" при големи и дълги мускули.

Така според конкретните цели и задачи на кинезиотейпинга се подбират подходящи по форма и размер лепенки, като в много от случаите се прави комбинация между няколко. Има два начина на залепване на кинезио лентите. При единия начин кинезио лентата се поставя върху разтегнат мускул и сухожилие, което след съкращаване им води до образуването на кожни гънки. При втория се разпъва самата кинезио лентата при поставянето, а след свиването и под нея се образуват кожни гънки.

Показания за използването на кинезиотейпинг
Кинезиотейпингът има много широк спектър от спортни травми и заболявания, за които може да бъде използван, като чрез работата на много кинезитерапевти в тази посока списъка постоянно се удължава. В спорта се използва като подпомагащо нормалната спортна дейност средство, а в кинезитерапията за подпомагане на възстановителния процес след травми.

Днес, освен в спорта и възстановителните процедури, кинезиотейпинг се използва успешно при бременност, главоболие и гръбначни изкривявания.
- След спортни травми като контузии, разтежения, навяхвания, изкълчвания
- При заболявания като тендинити, бурсити, миозити, периартрити
- Синдром на карпалния тунел
- При ставна нестабилност
- При отоци
- При болки в гърба и кръста

Противопоказания за използването на кинезиотейпинг
Самия метод е напълно безвреден и безопасен за приложение и затова противопоказанията са свързани по-скоро с правилната методика на работа и някои общи кинезитерапевтични противопоказания. Не се прилага в близост и върху места с ракови образувания, върху увредена и инфектирана кожа, при алергия към кинезио лентите и в области със заболявания на вените
 

НАЧИНИ ЗА ПОРЪЧКА:

- Чрез натискане на бутона 'КУПИ" и попълнете формата за покупка
- С обаждане на телефон: 0898 672 329
- Чрез заявка на e-mail: info@crazydeals.bg

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една обща кошница!

УСЛОВИЯ :

- Начин на плащане: Заплащането на стоката става при доставката, чрез наложен платеж.
- Условия за доставка: Доставката е за сметка на клиента по стандартната тарифа на куриерска фирма Еконт Експрес в рамките от 2 - 5 работни дни след закупуване.
- Ако имате други въпроси, обадете се на: 0898 672 329Партньор Дорида 777 ООД
Адрес Гр Русе, ул Велес 6
Телефони 0898558716